یکشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۵ - ۰۸:۱۱
کد خبر: 397905

 در دومین روز از هفته ملی سلامت ۱۶۰طرح بهداشتی، ۲۸طرح درمانی و ۱۰مرکز سراج (سلامت روانی اجتماعی جامعه) در سراسر کشور افتتاح شد.

اجرای طرح‌های سلامت در جنگ متوقف نشد

به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری،  در دومین روز از هفته ملی سلامت ۱۶۰طرح بهداشتی، ۲۸طرح درمانی و ۱۰مرکز سراج (سلامت روانی اجتماعی جامعه) در سراسر کشور افتتاح شد؛ طرح‌هایی که به‌گفته مسئولان نظام سلامت، با وجود شرایط خاص کشور و جنگ اخیر، گامی برای توسعه خدمات بهداشتی محسوب می‌شوند.

نکته قابل توجه در افتتاح این طرح‌ها مرتبط با مناطقی است که تاکنون از چنین خدماتی برخوردار نبوده‌اند یا شهرستان‌های کم برخورداری که در اولویت اجرای این پروژه‌ها بوده‌اند.

افتتاح پروژه‌های جدید یک پیام بزرگ دارد 


محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت اشاره کرد:

  در یکی از سخت‌ترین جنگ‌های تاریخ بشریت ملت ایران استوار و سربلند ایستاده‌اند و این اتفاق نمی‌افتد مگر اینکه مردم در صحنه باشند و کرامت آنها حفظ شود.

در بحث سلامت هم مسئله کرامت مهم است و مردم نباید دغدغه‌ای جز سلامت داشته باشند.
  برای ایران ماندگار و علم و اقتدار ایران حتی جنگ هم باعث نشد در حوزه‌های بهداشت و درمان کوتاهی کنیم.

در همین ایام، بسیاری از کشورها اگر به یک دهم این مشکلات مبتلا شوند، مراقبت‌های بهداشتی را فراموش می‌کنند اما در کشور ما همه امور با نظم و ترتیب انجام می‌شود.


  امسال رئیس‌جمهور به جد پیگیر اجرای نظام ارجاع و پزشکی خانواده است. در ۶۴ شهرستان کشور به سمت اجرایی شدن این 2مقوله حرکت کردیم که یک کار بزرگ و تغییر فرهنگ است.


   سلامت روان، اعصاب و اجتماعی مردم مدت‌ها مغفول بوده و با افتتاح طرح‌های جدید ۱۱6مرکز سراج خواهیم داشت. این مراکز اقدامی بزرگ برای تقویت سلامت روان و سلامت اجتماعی کشور خواهند بود.


  پرداختن به سلامت روان و افزایش سواد عمومی سلامت یکی از کارهای مهم حوزه بهداشت است.

طرح‌هایی برای توسعه عدالت در مناطق محروم 


علیرضا رئیسی، معاون بهداشت 'گفت:

  ما نه‌تنها هیچ خدمتی را به‌خاطر جنگ رها نکردیم که فراتر از آن حرکت کردیم. برنامه‌های جاری و توسعه‌ای هم ادامه دارد.
  در ایام جنگ حتی یک واکسن عقب نیفتاد. هیچ مادر بارداری بدون خدمت نماند. با درک شرایطی که وجود داشت هم در حوزه سلامت روان فعالیت‌ها دوچندان شد.


   106مرکز سراج اکنون در کشور فعال هستند و با افتتاح 10مرکز جدید تعداد آنها به 116می‌رسد. یکی از ویژه‌ترین مراکز هم هفته گذشته در میناب و به حرمت شهدای دانش‌آموز این شهرستان راه‌اندازی شد.


  300مرکز سراج هم تا پایان سال افتتاح خواهد شد؛ تقریبا هفته‌ای یک مرکز.


   یک ویژگی مهم مراکز سراج این است که علاوه بر فعالیت‌های کارشناسی، روان‌پزشکان و مددکاران هم در آنجا خدمت‌رسانی می‌کنند.
  مراکز سراج نمونه عملی مولفه‌های اجتماعی مؤثر بر سلامت با محله‌محوری است.


  ساخته شدن این زیرساخت‌ها در راستای عدالت در دسترسی به امکانات سلامت به‌ویژه در مناطق محروم است.

بخشی از این طرح‌ها در شهرستان‌ها و روستاهای زیر افتتاح شدند:‌


  مرکز سراج: شبستر، پارس‌آباد، مشهد، پرند، جیرفت، مه‌ولات، مراغه، خمین، گنبدکاووس، میناب
  مرکز جامع سلامت: آبانات، آران و بیدگل، ابرکوه، اردکان، ارسنجان، چایپاره، اسلامشهر، آق‌قلا، بوانات، شبستر، تهران، خوی، دزفول، زرین‌دشت (فیروزکوه)، سیرجان، شیراز، طبس، قم، کاشان، کهک، گنبدکاووس، نقده، یزد
  خانه بهداشت: آذرشهر، ابرکوه، اسلامشهر، اسفراین، اقلید، اهر، بافق، بم، بهبهان، تربت‌جام، تربت حیدریه، جعفرآباد، خاتم یزد، خوی، داراب، دزفول، دماوند، درمیان (شهری و روستایی)، ری، هامون، سنندج، سیرجان، شیروان (فاروج)، قم، قشم، کردستان (هرسین)، گنبدکاووس، یزد، خور و بیابانک، هریس، فیروزکوه
  پایگاه سلامت: آباده، اسفراین، بشرویه، دزفول، ری، شیراز، طبس، قم، نیشابور، سیرجان
  زیست پزشک: بناب، درمیان، کهک، نقده، سیرجان، طبس، یزد، اردکان

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha